söndag 31 augusti 2008

valpträff,fågel och loppis

På lördag hade vi valpträff med Ikea-kullen. Här är mamma Wilda med 4 av sina barn. Seb kom senare så han fattas på bild. Det var en jätte trevlig dag, syskonen fick busa och träffas och trimmade blev dom. Vi tackar så hemskt mycket till våra valpköpare som alltid är så gulliga och ställer upp.Jag sätter mer bilder sen på hemsidan. Paulina , glimmas matte hade med sin superbra kamera så vi väntar på dom fotona.
Diesels matte och husse hade med pippi till oss.Och jag var jätte nervös att testa om vanilla skulle ta fågel.Hon har ju tjorvat sen i våras. Vanilla hon tog fågeln som att hon aldrig gjort annat!!! JIIIPPEE fy sjutton vad glad jag blev. Hoppas att fröken vanilla nu är sitt gamla jag.
Full fart ut och in. Så fint håller hon i pippin. Men inte har hon lika hård fart som med dummisar.

Min systers dotter Lilli hon älskar att fotografera och hon tog lite foton på mina loppisfynd som jag köpte i helsingfors i sommar när jag var hos pappa&mare och hälsa på.Jag kan inte gå förbi ett "silverfat" utan att det hamnar med och gamla flaskor är ju så fint.


Även gamla nycklar har sin tjusning. Jag tror att 2 av stenarna är minnen från Tottelina kenneln när jag var och para Akita. jag är även en stensamlare.....Nu väntar bastun här i stugan sen packar vi ihop och far hem till stan.Lite blåbär och lingon har vi oxå hunnit plocka med oss.mums.
Vi bloggs snart igen
Heippa *vink vink*fredag 29 augusti 2008

Idag far vi till stugan för att förbereda för imorgon. Vi ska ha valpträff med Ikea -kullen. Ska bli såå roligt att träffa alla.
Tänk vad tiden går fort, nu är dom 1 år och 2månader. Skimra kommer att vara saknad imorgon.Men hon har det säkert mycket bättre bland andra goldisar i hundhimlen.
Önskar er alla en trevlig helg.
Vi bloggs snart igen
Heippa * vink vink*

tisdag 26 augusti 2008

helgen i skogen

Sitter i stugan och bloggar*lyxigt*, Mange har ordnat internet hit :) Jag tjorvar lite ännu med den nya bloggen, fotona dom vill inte komma iden ordning jag vill.....

På fredag tömde jag växthuset och då såg den såå tom ut så lite makeover fick den. Ska tända ljus ikväll där .Pelargonierna mår nog bättre därinne, börjar bli lite för kallt och blött ute för dom. Dom vita har flyttat in i köket.
Skulle ju ha tränat vanilla med pippi, men fick inte tag i en fågel som var tänkt.Och ville inte använda mina gamla som hon spåttat ut och inte velat ha.Så lite sök fick det bli.Har en liten ängplätt utanför stugan precis, så där håller vi till.
Så fort hon får tillfälle så ska hon bada Vanilla...Här har vi åkt ut med båten till en ö som vi döpt till Blåbärs ön...
Jag och syrran var ute på en tur i skogen och visst hittade tjejerna den lerigaste diket som finns i hela Seskarö...
Var tvungen att hitta rent vatten och det är ju inte så svårt här på ön..hi hi
Sen blev det koppel hem , ialf förbi dom leriga ställena.Syrran hon gör sitt bästa med 3 busar i kopplet. :)
Vi är på väg att åka ut en sväng...
Vanilla in action...söket.
Nu märker ni att mina bilder dom har hoppat lite hursom helst här...

En underbar frukost ...plockade resten av hallonen från gården...Jag har odlade hemma i stan och dom är såå söta och maskfria!Okej har väl hittat några men nog är det lite ialf.
Sista tomaterna , smultronen och pytte lite hallon igen...
Jag bockar och bugar för den människan som uppfann Mehumajan!!! Guud vad enkelt att göra saft. Rödvinbärs saft blev det.
akita och syrran...
Och svamp har vi fått i helgen, riskor som ska bli till svampsallad senare och en massa sopp som är så gott att steka och mumsa med toast.
Nu väntar utebastun och sen far vi till stan.kommer tebax till stugan nästa helg , då har vi valpträff med Ikea kullen. Ska bli såå roligt att träffa alla.
Vi bloggs snart igen
heippa *vink vink*


fredag 22 augusti 2008

Fredag och ledig helg

Här kommer lite bilder från köket. Panelhögen har minskat och nästan allt bråte är bortta.Om snickaren har tid att komma i helgen så kanske köksön blir färdig. Har varit och valt ut kaklet oxå, vitt blir det men fogen vet jag inte hur grå den blir. Nå nu känns inte allt så kaotiskt längre, man kan ju faktist dansa i köket om man vill , utan att ramla och slå ihjäl sig.
Den är gamla skänken räddade jag och pysslade lite om den :) Vit blev den och fin tycker jag. Ett gammalt fönster från soptippen fick oxå lite makeover och får stå där en stund tills jag fått upp hyllorna som ska var ovanför skänken. Jag tror att mange han "smyg" far till soptippen nuförtiden, jag får inte följa med...han tycker att jag släpar hem en massa skrot :)
Av Lilli ( min systers flicka) fick jag den vita vasen/krukan, Tusen Tack!!! Fast min Plättar i Luften blomma ser verkligen ledsen ut, kanske jag kan rädda den....
Måste bara visa fotot på akita i båten. Hon vet exakt vilken båt hon ska hoppa i när vi kommer till hamnen. Ingen koppel behöver hon den sjöbusen. Vanilla och wilda dom får snällt sitta med mig, man vet aldrig. Wilda speciellt är sååå nyfiken på alla nät och bojjar som flyter där ute till havs.
På Söndag om vädret är bra far vi och plockar mer blåbär . Och Vanilla ska få apportera Pippi i vattnet. Hoppas hon nu har slutat/glömt allt trams om att inte ta fågel i mun.

Ha en skön helg alla
Vi bloggs snart igen
Heippa

Fredag och ledigt

onsdag 20 augusti 2008


Hej igen, tänkte byta blogg som ni ser, den här är mindre krånglig än den förra. Nu kan jag sätta in bilder direkt från "burken" behöver inte ladda dom någon annanstans först. fast i ärlighetens namn så tjorvar den här med mina bilder just nu hi hi så få se om jag får in mer än ett foto...
Neej det blir bara detta foto just nu.Fasiken.....grrr....åh får vänta tills min systers dotter kommer, hon kan detta. LILLI!!! kom till stan....
Allt är som vanligt hemma hos oss , köket det som hänger i luften lite :)och hundarna dom får lufsa omkring utan träning just nu. Till helgen blir det Seskarö då ska Vanilla i plurret med pippi....
Vi bloggs snart igen när jag får ordning på det här.....
Heippa ( saknar min vinkande gubbe)