söndag 24 januari 2010

porslin och noah

Nu har all La portiere porslin fått flytta i skafferiet:)Alltid roligt att pyssla om i skåpet, blev så inspirerad av Sara på Berget:)Finns länk hos mig..
Min mamma hon brukar hitta en massa fint hos sina väninnor:) Som sen iställer för att åka i soporna hamnar hos mig:) Tex lövkrokarna och kolla porslinet..


Vilken tur att dom blev räddade, jag bara äälskar dom, och underbara motiv.


På Lördag kom barn och barnbarn till mommo, gissa om jag sovit gott med båda brevid mig*lycka*...Imorse har vi haft full rulle här..


Byggare Bobs bil är poppis..

Spinn rocken den är nog en stoor bil för Noah, för den låter så ialf hi hi Oj vad han snurrar på hjulet:)

Tjingeling Heippa säger Noah ...nu ska jag börja göra mig iordning till jobbet.3dagar jobb sen 5 dagar ledigt*lyxigt värre*
Bakugnen är förresten färdig, nu ska den bara "brinna" torka i 2 veckor sen blir det att småelda iden:))
Ha en skön söndag alla mina vänner/kramz *vink vink* annika mommo








onsdag 20 januari 2010

sjukling och pärlhyacint

Här i huset har mor/mormor/matte legat däck i sängen, vinterkräksjukan hälsade på, fast jag har haft en lindrigare sjuka än många andra:)Legat och tittat på film och virkat bullar:)
Kvällen innan jag blev sjuk var vi på Ikea och titta vad jag hittade...en pärlhyacint, åhh vilken lycka:)Den fick genast bo i min favvo mugg.

Imorse har jag orkat städa köksbordet och bytt duk, jag som alltid har datorn på köksbordet insåg att det blir liite trångt.


Vips så finns det nu en ny liten data hörna hos mig:) jag bara vänder på stolen så kan jag surfa. Jo jo jag ser att återigen har jag sladdar som syns ...min syster hon blir galen när hon ser det här:) Så Fia komsi komsi och ordna hi hi
Idag känns det som att livet är tebax och jag börjar bli pigg, så kanske jag orkar ta en liten prommis ikväll och få lite frisk luft.
Ha en bra dag min vänner, nu ska jag kika in hos er igen:)
Heippa *vink vink* /annika mommo



lördag 16 januari 2010

Bakugnen

Här hos oss är allt lite upp och ner:))) Min bakugn ska renoveras, den har varit sönder i 5år och äntligen nu blir det gjort så jag kan elda i huset, är ju så skön värme av den:)
Usch så stökigt men ack så härligt sen ...

Jag har verkligen haft en januari då jag tagit det lugnt, här sitter jag ofta på morgonen och lyssnar på ljudbok genom datorn:)))Går i pyjamas och raggisar hela dagen om jag inte har andra "måsten", Det är ju så mysigt att pyssla och pynta och ändra om i lugnan ro.Och nu när barnen blivit vuxna så har man ju verkligen tid att ta hand om sig själv, jag börjar fatta det nu :)))


Hittade en gammal liten söt duk, kanske från loppis eller så har min mormor virkat den.



Den här änglen och stenen är på mitt nattduksbord. Dom betyder mycket för mig:)


Och idag vill vi Hurra för Lilli , min systers dotter som blir 19 år och sen för barnens faster Lotta som oxå fyller år idag, Ja må dom leva, Ja må dom leva...*sjunger vackert*
Och sen mina vänner här kommer en lite rättelse. Jag bloggade ju om "min" snickare i förra inlägget...Han är inte "min" hi hi han har en aldeles egen fru. Jag skrattade när ni tjejer tyckte jag var en lyckans ost som har en ..hi hi Tur att jag träffade dom på affären och frågade frun om hon läst min blogg??!! Nä som tur var hade hon inte det, men hon och stackars snickaren skrattade gott ialf när jag berättade om era kommentarer.
Nu ska jag börja baka lite bröd, ska till goda vänner ikväll och äta lite gott och tar med mig brödet:)
Ha en fortsatt trevlig helg mina vänner
Vi bloggs snart igen
Heippa *vink vink* Kram/ annika mommo





torsdag 7 januari 2010

Kallt = ljus och pyssel

Kallt kan vi väl säga att det är -26 hos oss . Min kära "pärla" volvo från 1974 hon har tagit mig till jobbet varje dag.Sakta men säkert*ler* men då är hon ju pensionär eller hur.
Nu är det så härlig tid att få pyssla och pynta, har bytt dukar, pynt , möblerat om på diverse bord skänkar mm.Visst känner ni igen er.Stenar målar jag för fullt och stickorna dom låter här i huset:)Januari är en ganska skön och lugn månad tycker jag, fast nästan hela släkten fyller år då:) Vi börjar med Ida nu den 10:e, egentligen har vi börjat redan på juldagen med pappa och 28:e december med Robin(syrrans pojk)Så en massa gott ska vi mumsa :)

Äntligen har jag satt upp skylten jag fick av syrran. Undrar ni varför min vägg/fläkt är där, jo...jag hade ju en vägg där och en väggfast fläkt.Insåg när jag ville ta bort väggen och ha en köksö där att det blir alldeles för dyrt med en frihängande fläkt( min börs är liten):)) Men har man en snickare som visseligen himlade med ögonen och suckade till mina ideer men som ändå kunde trolla så vips kunde jag köpa från Ikea en tokbillig väggfast fläkt och ha den så här:)


Noah har börjat äta själv . Två skedar, en för mommo och en till him self:)

Så här gör vi...


Han är sååå duktig och diskuterar över lunchen gjorde han...baba, titta där,,lampa,,okej,,åhå,,,mm guud vilken underbar tid det här är.
Nu mina vänner ska jag i säng, jobbet imorgon 07.00.Sen ledig 3 dagar:)
Heippa*vink vink*
Kram/annika mommo




fredag 1 januari 2010

2010

Gott Nytt År mina vänner, som vanligt har jul helgerna bara sprungit förbi:))) Vips så är dom borta igen. Jag har redan börjat städa undan julen lite grann, i halva köket ialf.
Bytte bort dom röda gardinerna...åhh så skönt det blev igen. *ler* Nu när det är så himla mörkt på dagarna oxå så är det sååå härligt med det vita, extra härligt:)

Noah bus killen har såklart varit hos mormor. Han sitter och pysslar med burkar och lock. Är jätte duktig och noga att allt ska tebax!!???Månne vem han ärvt det av...vi är lite slarvmajjor allihop.

Tur mommo har ett "skräp/slarv skåp"..

Kolla vem som börjat gå , han vill bara ha liite för bråttom :)

Ikväll åker jag till Seskarö, våran far har ju kommit från storastaden i Finland:) Blir säkert bastu och en massa fniss och surr.Nu ser jag fram emot det nya året och vad det skall komma med:) Vi bloggs snart igen :)
Heippa*vink vink*
Annika mommo