måndag 6 oktober 2008

HOPPSAN - Kullen!!!

Först måste jag tacka alla som vill köpa mina spets/pärl sockar . Jag blir såå glad. Jag har ju inte min mail här i layouten, jag är nämligen helt sopig på sånt...tur jag kan uppdatera överhuvudtaget.Men snart får jag nog hjälp av min systerdotter Lilli, hon kan.*puss på dig*
Så här kommer adressen . tjarhovets@hotmail.com
Lördag till bringade jag hela dagen i Luleå på Goldens dag och det var trevligt, fick vara med om den första snön oxå, Jo ni läste rätt det snöade på riktigt ett litet tag. När jag kommer hem ringer mange ( som är i stugan) att Akita uppför sig konstigt??? Hon ligger underbordet och flämtar och vill vara ifred för dom andra hundarna.Vill ut och pissa ofta och medans vi pratar i telefon så är dom ute på gården. Då vill hon understugan och gräva, darrar i kroppen mm. Herregud min första tanke var ju att hon beter sig som vid valpning och snabbt räknar jag dagar från sista löp, jo sjutton det kan vara så...men hur i hela fridens dag kan hon vara dräktig??? Jo vi har ju en liten cotton hane hemma men vi som är så försiktiga...Och det får ju inte hända!!! Vet inte om jag ska gråta eller skratta,,,,fast mest gråta tror jag. Då säger Mange att det kommer som slem och vatten från henne där bak...HJÄLP!!! Snabbt in i bilen med henne och snabbt var han här hemma med henne...jag sprang som en skållad råtta och letade underlägg mm och ringde min valpmorska syrran. Hon kommer sååå glad och säger...ungefär så här " Vad roligt ska vi ha bebbisar"""!!! jag tror jag grät då en skvätt...och samtidigt gick det ju tusen tankar i huvvet på mig. Vi har kennel osv. Har aldrig hört att det hänt en tjuvparning hos någon annan uppfödare ...Och herreguuudd. Men samtidigt bestämde vi att om så är fallet så får vi väl glädjas åt akita som ändå blir mamma Och vi döpte valparna till Hoppsan kullen *skrattar* Hela natten gick och inga valpar kom det ( ler) Förstod att något var ju fel, så tidigt Söndag morgon åkte vi till veterinären.

Akita fick komma in direkt. Och vi hade tur för det var våran favvo veterinär kristina som hade jouren.


Röntgen visade att Akita har livmoderinflamation*stackarn*men en öppen( alltså därför dessa flytningar) Så nu går hon på medecin och ska opereras nästa vecka.



Hon mår efter omständigheter bra . Hemresan var mycket lugnare när hon fått lite sprutor :)Men hujja inte vill jag vara med om detta fler gånger.Och andra sidan så har jag lärt mig hur livmoderinflamation visar sig. Hade nog förstått att det var något fel på henne , men dagarna stämde precis från löpet att hon skulle kunna ha valpar...ja ja onödigt att älta men som tur är så är allt bra och ingen Hoppsan kull kom * leer*
Ha en trevlig helg
heippa *vink vink*



8 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för grattiset.
Ja tänk om det hade kommit några blandisar ;)
Tur att hon mår bra nu då iaf.

Här var det oxå snö i lördags. Men den är borta nu.

Kram

Anonym sa...

Nej men usch och fy vilken helg ni har haft.
Stackars lilla Akita!!!
Jag hoppas allt blir bra nu när hon fått medicin och när operationen sedan är över.
Stackars liten, ge henne en extra kram :)

Själv ska jag iväg med Azakir igen till veterinären om ca en månad för att ta ett nytt prov mot Ehrlichios. Han hade ganska många antikroppar mot fästingsjukdomen så han har ju stött på den men det behöver ju inte betyda att han har den vilket jag verkligen hoppas är fallet.

Det är inte kul när de blir dåliga våra små vänner.

Kram!

Lallis - liv och leverne sa...

Men vad jobbigt ni haft det i helgen. Hoppas att det är bättre nu.
Kul ändå att komma hit och hitta din blogg. Jag kommer åter.
Kram Lallis

Kattis sa...

Haha vad roligt du har skrivit. Var faktiskt tvungen att skratta lite:) Och vad många tankar som har hunnit cirkulera i era hjärnor... Usch vad jobbigt. Krya på dig puss & kram till Akita från barnbarnet Diesel.

Anonym sa...

Hallå där...
Ja, jag kan förstå att det är många tankar som snurrar en sån gång! Men som tur var, så gick det ju vägen den här gången! Men helt ärligt... det hade kunnat bli jättesöta små valpar ju!! ;) Små gula dunbollar! ;) Hoppas nu att Akita får vara frisk och må bra!!

Har meddelat husse, så nu skålar han i rent vatten från kallkällan... något annat fanns inte att tillgå i stugan!! ;)
Så skönt, en liten sten som har har fallit!! ;)

Ha de, så hörs vi!
Kramar
Paulina och Glimma

Inspiration i vitt sa...

Stackars vovve vilken tur att det gick vägen.
Dina sockor är underbara kan du sticka ett par som går till knäna för i så fall vill jag beställa ett par.
Kram /Ingela.

Vitt och blandat sa...

Å gode värld... Vilken himmelsk tur att det gick vägen... Sånt där kan ju gå riktigt illa, stackars lilla vännen så ont hon ska ha haft HOJJA.. Så skönt att hon är/blir bra nu!

Pussa go nosen från mig, kram/Anneli

Anonym sa...

Hujja, jag kan se det fraför mig hur ni förbereder er o paniken i dina ögon.... (o så fia som tycker det ska bli kul m bebbisar *ler*) Du har skrivit allt så bra o levande så jag var oxå tvungen o fnissa på en del ställen, kan se det precis framför mej!! Nåja, hoppas aktika mår bra nu!! Snart kommer ju den riktiga bebisen, inte länge kvar nu va? :-) Kul!! Vi måst oxå hinna förbi hos s&a här ngn dag men vi e ju bara sjuka hela tiden :-( jaja nu ska ja sluta svamla. :-) ha d gött // irina