lördag 16 januari 2010

Bakugnen

Här hos oss är allt lite upp och ner:))) Min bakugn ska renoveras, den har varit sönder i 5år och äntligen nu blir det gjort så jag kan elda i huset, är ju så skön värme av den:)
Usch så stökigt men ack så härligt sen ...

Jag har verkligen haft en januari då jag tagit det lugnt, här sitter jag ofta på morgonen och lyssnar på ljudbok genom datorn:)))Går i pyjamas och raggisar hela dagen om jag inte har andra "måsten", Det är ju så mysigt att pyssla och pynta och ändra om i lugnan ro.Och nu när barnen blivit vuxna så har man ju verkligen tid att ta hand om sig själv, jag börjar fatta det nu :)))


Hittade en gammal liten söt duk, kanske från loppis eller så har min mormor virkat den.



Den här änglen och stenen är på mitt nattduksbord. Dom betyder mycket för mig:)


Och idag vill vi Hurra för Lilli , min systers dotter som blir 19 år och sen för barnens faster Lotta som oxå fyller år idag, Ja må dom leva, Ja må dom leva...*sjunger vackert*
Och sen mina vänner här kommer en lite rättelse. Jag bloggade ju om "min" snickare i förra inlägget...Han är inte "min" hi hi han har en aldeles egen fru. Jag skrattade när ni tjejer tyckte jag var en lyckans ost som har en ..hi hi Tur att jag träffade dom på affären och frågade frun om hon läst min blogg??!! Nä som tur var hade hon inte det, men hon och stackars snickaren skrattade gott ialf när jag berättade om era kommentarer.
Nu ska jag börja baka lite bröd, ska till goda vänner ikväll och äta lite gott och tar med mig brödet:)
Ha en fortsatt trevlig helg mina vänner
Vi bloggs snart igen
Heippa *vink vink* Kram/ annika mommo





8 kommentarer:

Glasbitar, lådor och gamla spetsar sa...

Hej Annika! Trodde väl aldrig riktigt på det där att Mange skulle ha gått och blivit snickare, hehe. (Pssst - du får väl springa ifatt en så har du sen, eller?)
Åh, så mysigt med bakugn och mycket god värme i kojan. En spis står överst på min lista av "längtor". Vi hade ju världens skööööönaste, stora Tulikivi spis i Ekenäs, men här har det inte kommit in ngn ännu. TILLSVIDARE, om du förstår mej rätt ;) Saken ligger på förhandlingsbordet *smile*
Håller på att skapa mig en egen blogg nu. Håll koll på länk från vår hemsida www.tottelina.nu Kommer riktigt snart!
Saknar dej som alltid. Hur j*** långt är det mellan oss? Jag bor 43 mil sydväst om Stockholm.
Ha det trevligt ikväll!
Kram,
Susanne och voffsarna
PS Valpisarna växer ;)

Glasbitar, lådor och gamla spetsar sa...

Rätt gissat vännen! Mina armar är inte riktigt så där lurviga och inte har jag nån päls på ryggen heller. Inte som jag har sett i alla fall ;=))
Kram, Sus.
PS. Varför i hela friden är det en soptunna i nedre kanten på mina inlägg? Ska det va´ så enkelt att ta bort dem?? Diskriminering? Inställning hos dej eller mej?

mamma lycklig sa...

God eftermiddag.
Vad härligt med en bakugn, då blir det mycket gott bakat. Då är det synd att du bor sååååå himla långt borta. (eller tur för dej) Tofflor och hjärtan säger du, det kanske är dax för en liten bytesaffär igen ? Vad tycker du om det ?
Hör av dej. Ha det bäst vännen.
Kram Nettan

Livet på Berget sa...

Så trevligt att vara bortbjuden. Jasså du hade bara lånat en snickare:), det är ju praktiskt det också:). Mysiga bilder, kan riktigt känna hur du smyger omkring där med raggisar på. Det brukar jag också göra, har väldigt golvkallt i lilla huset. Är man varm om fötterna så fryser man ju inte.
Ha en rolig kväll!
Kram
/Sara

Fröken Fräken sa...

Skönt att få veta att andra har det stökigt hemma också. Och jag har inte ens en bakugn på gång, jag har lyckats stöka ned alldeles själv istället...

Tur att snickarmissförståndet kunnat redas ut. Har råkat ut för en del missuppfattningar när jag inte varit riktigt tydlig på min blogg också! :-)

Glasbitar, lådor och gamla spetsar sa...

"Fånga Dagen" - javisst!
men fånga också Snickaren och Muraren! *Fniss*

lovefriidrott sa...

Hej Vännen
hi hi vad jag skrattade när jag läste om snickarn:) fast det är ju helt ok att låna en oxå;)

Visst är det härligt att bara gå omkring i raggisar o bara vara o kanske lyssna på lite ljudböcker, ok inte för att jag brukar göra det,,men jag var du för en lite stund ha ha. Har ju inte själv riktigt tid med huset fullt av småttingar:)
här har vi haft kalas i helgen för min lilla juvel som fyller hela 7 år,,,,oj vad tiden går. Får inte riktigt ihop det där för jag är ju bara 24 år, ungefär som min äldsta son,,,,mycket märkligt hmmmm:)

ha d gott
Kram, sari

Penseldraget sa...

hej annika
de låter så härligt att bara gå omkring i raggisarna o mysa =) härliga bilder trots stöket du bjuder på =)
kram pia