tisdag 26 augusti 2008

helgen i skogen

Sitter i stugan och bloggar*lyxigt*, Mange har ordnat internet hit :) Jag tjorvar lite ännu med den nya bloggen, fotona dom vill inte komma iden ordning jag vill.....

På fredag tömde jag växthuset och då såg den såå tom ut så lite makeover fick den. Ska tända ljus ikväll där .Pelargonierna mår nog bättre därinne, börjar bli lite för kallt och blött ute för dom. Dom vita har flyttat in i köket.
Skulle ju ha tränat vanilla med pippi, men fick inte tag i en fågel som var tänkt.Och ville inte använda mina gamla som hon spåttat ut och inte velat ha.Så lite sök fick det bli.Har en liten ängplätt utanför stugan precis, så där håller vi till.
Så fort hon får tillfälle så ska hon bada Vanilla...Här har vi åkt ut med båten till en ö som vi döpt till Blåbärs ön...
Jag och syrran var ute på en tur i skogen och visst hittade tjejerna den lerigaste diket som finns i hela Seskarö...
Var tvungen att hitta rent vatten och det är ju inte så svårt här på ön..hi hi
Sen blev det koppel hem , ialf förbi dom leriga ställena.Syrran hon gör sitt bästa med 3 busar i kopplet. :)
Vi är på väg att åka ut en sväng...
Vanilla in action...söket.
Nu märker ni att mina bilder dom har hoppat lite hursom helst här...

En underbar frukost ...plockade resten av hallonen från gården...Jag har odlade hemma i stan och dom är såå söta och maskfria!Okej har väl hittat några men nog är det lite ialf.
Sista tomaterna , smultronen och pytte lite hallon igen...
Jag bockar och bugar för den människan som uppfann Mehumajan!!! Guud vad enkelt att göra saft. Rödvinbärs saft blev det.
akita och syrran...
Och svamp har vi fått i helgen, riskor som ska bli till svampsallad senare och en massa sopp som är så gott att steka och mumsa med toast.
Nu väntar utebastun och sen far vi till stan.kommer tebax till stugan nästa helg , då har vi valpträff med Ikea kullen. Ska bli såå roligt att träffa alla.
Vi bloggs snart igen
heippa *vink vink*


4 kommentarer:

toypia sa...

Vilken riktigt pyssel mormor du är annika. PUSS och KRAMIS saknar dej och syster yster din jättemycket.
Kram Toy-Pia

Carter och Rippe sa...

Hej Annika

Vilken härlig helg ni har haft.Perfekt med växthuset att sitta inne och fika,ett riktigt glashus.Du ha så fina och mysiga ideer.

Ha det bra
Lena och pojkarna

LantlivsAnette sa...

Halloj där !!
Åhh vad glad jag blev för din fina kommentar inne hos mig..tack snälla du..
Och vilken fin blogg du har , och vilka underbara hundar !!!
Kram Anette

Nathalie sa...

Hej moster!
Nu har jag kommit på roliga grejjer som man kan ändra på layouten lite :) . Visar det till dig sen när jag kommer:) . vilket är typ i morgon :) . Nu hoppa i sängs :) . Kramis !